Zapewniamy Państwu w ramach świadczonych usług kompleksowe szkolenia z zakresu bezpieczeństwa żywności, HACCP i BHP
dla wszystkich grup zawodowych.
Szkolenia organizujemy w postaci wykładów, seminariów połączonych z warsztatami, bądź w formie samokształcenia kierowanego. Szkolenia odbywają się na terenie Państwa firmy.
Programy szkoleń dokładnie uwzględniają specyfikę stanowisk pracy, rodzaj występujących zagrożeń, a także tematykę prawa żywnościowego i prawa pracy.
Obowiązek szkoleń z zakresu bezpieczeństwa żywności wynika z ustaw i rozporządzeń Unii Europejskiej.
Szkolenia kończą się egzaminem i wydaniem imiennego zaświadczenia potwierdzającego uczestnictwo pracownika w szkoleniu.
Oferujemy szkolenia z następujących zagadnień i obszarów:
- System HACCP – podstawowe i dla członków zespołów ds. HACCP
- Dobre Praktyki Higieniczne i Produkcyjne
- Szkolenia stanowiskowe
- Dezynfekcja i zabezpieczenie przed szkodnikami
- „Minimum sanitarne”
- Zagrożenia w produkcji i dystrybucji żywności – dla nowych pracowników oraz przypominające
dla kadry kierowniczej
- Szkolenia wstępne
- Szkolenia okresowe
- Szkolenia z pierwszej pomocy przedmedycznej